Web Tasarım ve Sosyal Medya İçerik Yöneticisi

Fas Serisi

FOS-Zn

FAS-Zn

Ambalaj : 1-4-10-20 Lt

Bileşimindeki hammaddesi ve ÇİNKO' nun muhteşem bileşimi ile; FAS-Zn uygulaması yapılan yüksek pH değerlerine sahip topraklarda, kireç içeriği yüksek olan topraklarda ve asit karakterli topraklarda çinko elementinin yarayışsız hale geçme sorunu ortadan kaldırır, FAS-Zn hem yapraktan ve hem de damlamadan uygulamaları ile meyve, sebze, bağ, hububat ve endüstri bitkilerinde çiçeklenmede artış, kaliteli polen tozu ve tane oluşumu elde edilir, Çinko bitkilerde çok sayıda enzimin aktifleştirilmesinde görev alır ve çeşitli enzimlerin de yapısında bulunur, FAS-Zn ile bitkilerin protein kapsamı artar. Çünkü çinko elementi bazı proteinlerin önemli bir bileşeni olan triptofanın sentezinde önemli ve gereklidir, FAS-Zn ile Gelişme hormonlarının (İndol asetik asit gibi) örneğin oksinlerin üretimleri gerektiği şekilde sağlanır, böylece boğum aralarının aşırı kısalması ve yaprakların normalden küçük kalması engellenir, normal boğum arası ve yaprak genişliği elde edilir, FAS-Zn damlamadan ve yapraktan uygulamaları ile meyve ağaçlarında sürgün uzaması, boğum aralarının uzaması, yaprakların normal genişlikte ve sağlıklı olması sağlanır, FAS-Zn ile sebzelerde tepe kesme sorunu olan, durdurucu etkisi fazla olan fidelerde, soğuk veya aşırı sıcak stresinde uzama olmayan sebze, hububat, endüstri bitkilerinde normal uzamanın gerçekleşmesi FAS-Zn ile sorunsuz sağlanır, FAS-Zn ile Meyve ağaçlarında, bağlarda, ve diğer tüm bitkilerde tomurcuklar açılmadan önce ve çiçeklenme aşamasında üstten yapılan uygulamalarla, ve içeriğindeki (fosfor) ile birlikte homojen çiçek açımı, kaliteli polen tozuna sahip çiçek oluşumuna, ve kaliteli tane oluşumuna olanak sağlar, Protein, şeker, karbonhidrat sentezine katılması ve fotosentez, solunum gibi olaylara etkileri nedeniyle ürün kalitesini ve miktarını doğrudan etkiler ve artmasına neden olur, Çinko noksanlığında bitkilerin klorofil içerikleri azalır ve bitkilerin olması gereken renkleri bozulur. FAS-Zn uygulamasıyla bitkilerin klorofil içerikleri artar ve homojen yeşil ve parlak renk elde edilir. FAS-Zn uygulamaları ile Yaprağı yenen yeşil yapraklı sebzelerde koyu yeşil, parlak rengin oluşması sağlanır. FAS-Zn içeriği ile damlamadan uygulandığında çinkonun yarayışsız hale geçmesini engellemekle kalmaz, mantari hastalıklara bağlı iletim demetlerinin tıkanıklığının açılmasında etkili olur. Böylece ilaç uygulamalarından sonra bitkilerin beslenmesi sağlandığından bitkiler direnç kazanırlar. Hastalığı daha kolay atlatırlar.

ÖNERİLER VE KULLANMA DOZAJLAR

ÜRÜNYAPRAKTAN
cc/100 lt su
DAMLAMADAN
cc/1000 m2
Sebzeler ve yapraklı sebzeler
Meyve ağaçları ve bağ
Endüstri bitkileri (Pamuk, tütün, çay, zeytin, ayçiçeği, soya fasulyesi, susam, haşhaş, anason, kenevir, şeker pancarı, yer fıstığı, gül )
Tahıllar(Hububatlar) (Buğday,arpa,mısır,çeltik,çavdar,yulaf)
100-250 cc
100-250 cc
100-250 cc
100-250 cc
1000-2000 cc
1000-2000 cc
1000-2000 cc
1000-2000 cc

Bu sayfayı paylaş